Artikelen retourneren


Beste klant,
Als je ervoor kiest om een artikel aan ons terug te sturen voor een terugbetaling of een klacht, vraag dan het afhaalpunt om je een bewijs van het inleveren van het pakket (ontvangstbewijs) te verstrekken.
Stuur ons dit bewijs vervolgens naar e-mail.Bij herroeping van de overeenkomst/retourneren van goederen binnen de gestelde termijn zonder opgave van reden geldt het volgende. Gepersonaliseerde artikelen, bijv. in de vorm van stickers, opdrukken, slijpen of schaatsprofilering enz., zijn uitgesloten van het herroepingsrecht. Als je een bespannen racket retourneert, wordt de prijs voor het bespannen van de prijs afgetrokken.

Artikelen retourneren binnen de wettelijke termijn van 14 dagen 

Als consument heb je volgens het Burgerlijk Wetboek (Wet nr. 89/2012) het recht om gekochte artikelen zonder opgaaf van reden binnen 14 kalenderdagen na ontvangst van de artikelen te retourneren. Dit geldt ook voor bestellingen die je persoonlijk afhaalt. Je kunt gebruikmaken van je recht om artikelen te retourneren via ons formulier en wel door het koopcontract te herroepen en de artikelen te verzenden naar het adres Sportega s.r.o., reklamační oddělení, Švehlova 1719/80, 664 51 Šlapanice, Tsjechië. Pak de artikelen zorgvuldig in om te voorkomen dat ze tijdens de verzending beschadigd raken. Het bedrag voor de geretourneerde artikelen wordt zo snel mogelijk overgemaakt op je bankrekening, uiterlijk echter 14 dagen na het moment van herroeping van het koopcontract, maar niet voordat wij de geretourneerde artikelen hebben ontvangen of je hebt aangetoond dat je ze terug hebt gestuurd. De kosten voor retournering van de artikelen komen in dit geval voor rekening van de koper. Bij herroeping van het koopcontract zonder opgaaf van reden betaal jij dus de verzendkosten voor het retourneren van de artikelen aan de verkoper. In dit geval heb je als koper geen recht op vergoeding van de noodzakelijke kosten verbonden met de verzending van de artikelen aan de verkoper.